Canoeing & τοξοβολία

Διάσχιση πλωτών τμημάτων ποταμών ή φυσικών και τεχνιτών λιμνών με διθέσια πολυεστερικά canoe-kayak. Μία ήρεμη, αλλά καθ’ όλα ψυχαγωγική περιήγηση στα φιόρδ του Πηνειού ως τις εκβολές του στο Αιγαίο Πέλαγος. Μία περιήγηση που μας φέρνει σε επαφή με τη μυθολογία της ευρύτερης περιοχής και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του υδροβιότοπου.

Η κατάβαση διαρκεί περίπου 2- 2,5 ώρες και καταλήγει σε απέραντη αμμώδη παραλία, όπου θα μας περιμένει ένα απολαυστικό πικνίκ/barbeque! Μία διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά ενός επίγειου παράδεισου.

 • Διάρκεια προγράμματος: 4-5 ώρες
 • Διάρκεια κατάβασης: 2.30 ώρες

Canyoning

Διάσχιση φαραγγιών στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου, του Κίσαβου και του Μαυροβουνίου. Ένας εκπληκτικός συνδυασμός καταρρίχησης, κατάβασης κάθετων τμημάτων βράχου και καταρρακτών με χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού (rappel) και κολύμβησης σε πεντακάθαρες φυσικές λίμνες. Φαράγγι Καλυψώ: Απολαύστε τη θέα του μεγαλύτερου καταρράκτη (70μέτρα) του Κίσαβου στο εξαιρετικής ομορφιάς φαράγγι «Καλυψώ» πάνω από τα χωριά Κόκκινο Νερό και Καρύτσα. Οι έμπειροι συνοδοί μας θα σας οδηγήσουν περπατώντας μέσα από κατάφυτο μονοπάτι στην βάση του καταρράκτη για μία απολαυστική βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης του. Ο δρόμος της επιστροφής περιλαμβάνει καταρρίχηση και κατάβαση με rappel σε καταρράκτες που φτάνουν τα 40 μέτρα.

 • Διάρκεια προγράμματος: 5-6 ώρες
 • Διάρκεια κατάβασης: 4 ώρες

Rafting στην κοιλάδα Τεμπών

Κατάβαση ποταμών με φουσκωτές βάρκες (RAFT) 8 ατόμων και έναν επαγγελματία οδηγό Raft. Μία διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς σε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία του τόπου μας με πλούτο μύθων, την Κοιλάδα Τεμπών. Θα απολαύσουμε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο, αιωνόβιους πλάτανους όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλών ειδών πουλιά, σταχτοτσικνιάδες, ερωδιοί, φλαμίγκος, κορμοράνοι. Θα περάσουμε κάτω από τη κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών. Θα περάσουμε δίπλα από αρχαίους τόπους λατρείας.

Εδώ Ο θεός Απόλλωνας κυνηγά τη νύμφη Δάφνη, η Αφροδίτη έρχεται κάθε φορά που θέλει να ανακτήσει την αγνότητα της και ο Λύκειος Απόλλωνας νικά στον ποταμό το Σκοτάδι, ενώ οι Μούσες επιλέγουν τον Πηνειό για κατοικία τους.

Ιδανική κατάβαση για αρχάριους. Στο τέλος της κατάβασης, στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μας, θα έχουμε πικνίκ/bbq.

 • Διάρκεια κατάβασης: ~ 2 ώρες
 • Διάρκεια υλοποίησης προγράμματος: 4-5 ώρες

Zodiacing

Σπηλιές Βένετου –Πήλιο

Ξεκινάμε με τα φουσκωτά σκάφη - ρότα νότια - για μια διαδρομή 15 μιλίων (45 λεπτών περίπου). Παραπλέουμε όμορφους κολπίσκους και ακτές ανατολικά των ορεινών όγκων του Μαυροβουνίου και του Β. Πηλίου. θα επισκεφθούμε τις Σπηλιές του Βένετου με διθέσια Sea Kayak σε τοπίο άγριας ομορφιάς, άφθονη κι ανέγγιχτη ακόμα από ανθρώπινες επεμβάσεις, για λίγους μόνο που τολμούν να φθάσουν ως εκεί και να θαυμάσουν τη δυναμική της δημιουργία.

Σε απόσταση 2 μιλίων θα απολαύσουμε το μπάνιο μας στη μοναχική παραλία του μοναστηρίου Φλαμπουρίου όπου και θα γευματίσουμε.

 • Διάρκεια προγράμματος: ολοήμερο

River trekking, Flying Fox & Τοξοβολία

Όρος Κίσαβος (Όσσα)

Γνωρίστε το ορεινό χωριό Μελιβοία στις Νότιο-Ανατολικές πλαγιές του Κίσαβου, που έχει σύμβολο τον Φιλοκτήτη, μυθικό βασιλιά και ήρωα του Τρωικού πολέμου. Οι συνοδοί μας θα σας οδηγήσουν για River Trekking στο πανέμορφο μονοπάτι στην «Τσουβάλα» που ξεκινά κάτω από το χωριό. Παραμυθένια διαδρομή κατά μήκος ρυακιού, με ξύλινα γεφύρια, καταρράκτες και κατάλληλα διαμορφωμένα σημεία στάσης/ ανάπαυσης.

Στο τέλος της διαδρομής, μετά από 2.30 ώρες περίπου, θα περάσουμε εναέρια το ρέμα με flying fox, θα επιδοθούμε στο άθλημα της τοξοβολίας, δίπλα από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, και θα απολαύσουμε το πικνίκ/μπάρμπεκιου που οι άνθρωποι της Trekking θα έχουν ετοιμάσει για εμάς.

 • Διάρκεια διαδρομής: 2ώρες και 30λεπτά
 • Διάρκεια προγράμματος: 3-4 ώρες

Δυνατότητα Trekking (πεζοπορίας) και σε άλλα μονοπάτια της περιοχής: Μεγαλόβρυσο – Αγιά, Κορυφή Κίσαβου, Σκλήθρο – Μύλος Γλυμένης, Ανατολή (σε συνδυασμό με επίσκεψη στο Μοναστήρι), Κοιλάδα Τεμπών κ.ά.

Τrekking, Μountain Βike & Bird Watching

Στο κέντρο των Μύθων, των Παραδόσεων, της Ιστορίας, τo τέως Βασιλικό δασόκτημα Πολυδενδρίου, έκτασης τριάντα πέντε χιλιάδων στρεμμάτων, προκαλεί τους επισκέπτες του να συμμετάσχουν σε ένα ειδυλλιακό «ταξίδι» στο κατάφυτο Μαυροβούνι.

Οι συνοδοί της Trekking Hellas θα σας συνοδεύσουν πεζοπορώντας από τον ναό της Παναγίας σε μονοπάτι μικρής δυσκολίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχετε τη δυνατότητα να παρατηρήσετε συγκεκριμένα είδη της χλωρίδας και πανίδας του Δάσους και να απολαύσετε τη θέα των ακτών του Ανατολικού Αιγαίου. Επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι στον Ναό για να συνεχίσουμε την περιήγησή μας από το χωμάτινο ποδηλατόδρομο του Δάσους με ορειβατικά ποδήλατα και να ολοκληρώσουμε κυκλικά τη διαδρομή έως τον Ιερό Ναό της Παναγίας.

**Ιδανικός χώρος για ομαδικά παιχνίδια επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, multi sport activities όπως προσανατολισμός, αράχνη, ράβδος, τρενάκι κ. ά.

 • Διάρκεια δραστηριοτήτων: 2 ώρες
 • Διάρκεια προγράμματος: 3- 4 ώρες

Jeep Safari 4x4 - Περιήγηση

Κίσαβος - Μαυροβούνι

Διάσχιση του ορεινού όγκου της Αν. Θεσσαλίας με Jeep, τη συνοδεία οχήματος υποστήριξης και έμπειρου συνοδού. Περάσματα ποταμών, πορεία σε δασικούς δρόμους, επισκέψεις στα αρχοντικά της περιοχής, στα μοναστήρια και σε όλα τα αξιοθέατα που συναντάμε στην πορεία μας, με ποικιλία διαδρομών μέσα σε πυκνή βλάστηση και μαγευτικά τοπία με φόντο τη θάλασσα.

Στον τόπο όπου σμίγει το βουνό με τη θάλασσα, η ιστορία με το θρύλο, ο πολιτισμός με την παράδοση.

Με αφετηρία το χωριό Βελίκα θα περιηγηθούμε στον Κίσαβο (ορ.Όσσα) και το Μαυροβούνι, για να γευτούμε με όλες μας τις αισθήσεις τις ομορφιές που προσφέρουν απλόχερα αυτά τα δυο βουνά – πλούσια σε χλωρίδα και πανίδα.

 • Διάρκεια προγράμματος: Ολοήμερο
 • Χρόνος υλοποίησης: όλο το έτος

*Μπορούμε να διαμορφώσουμε τη διαδρομή ανάλογα με τις στάσεις που επιθυμείτε να κάνετε και τα σημεία της ευρύτερης περιοχής που σας ενδιαφέρουν.