Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Αθήνα

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΤΕ:Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου με τουλάχιστον 3.000 χρόνια της καταγραμμένης ιστορίας. Από την κορυφή της Ακρόπολης δεν μπορεί κανείς να σταματήσει να θαυμάζει αρχαίες κατασκευές οι οποίες καταφέρνουν ακόμα και τώρα να παραμένουν σε άριστη κατάσταση .

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:Θα επισκεφθείτε τον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη, να θαυμάσετε την αψίδα του Ανδριανού,το ναό του Ολυμπίου Διός, καθώς και Παναθηναϊκό Στάδιο.Επίσης θα επισκεφθείτε τα χαλάσματα της αρχαίας ελληνικής και Ρωμαϊκής Αγοράς ,θα κάνετε έναν περίπατο στην αρχαία γειτονιά της πλάκας και θα παρακολουθήσετε την αλλαγή των φρουρών με τις μοναδικές στολές τους μπροστά στο Κοινοβούλιο. Στον δρόμο της επιστροφής θα κάνουμε μία στάση στις Θερμοπύλες στο μνημείο του Λεωνίδα-Σπαρτιάτη βασιλιά ο οποίος έδωσε εκεί την τελευταία του μάχη με εξωφρενικά λιγότερο δυναμικό από τον Πέρση Βασιλιά.

img_athina01
img_athina04
img_athina05
img_athina07

Θεσσαλονίκη

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΤΕ: Στα Ελληνικά δεδομένα, η Θεσσαλονίκη είναι μία νέα πόλη. Για τον υπόλοιπο κόσμο με σχεδόν 1800 χρόνια ιστορίας ,η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα και η πρωτεύουσα της μεγαλύτερης περιφερείας της χώρας έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της. Ανακαλύφθηκε από τον Μακεδόνα βασιλιά Κάσανδρο και πήρε το όνομα της από τη γυναίκα του Θεσσαλονίκη πόλη είναι πλούσια με Ρωμαϊκά Βυζαντινά Εβραϊκά και Οθωμανικά μνημεία.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ: Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα απολαύσετε την πανοραμική θεά που κόβει την ανάσα από τα εφτά κάστρα, θα επισκεφθείτε τις αρχαίες εκκλησιές του Αγ. Δημητρίου και της Αγ. Σοφιάς ή θα θαυμάσετε την αψίδα και τον τάφο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Γαλερίου. Θα έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο να απολαύσετε τη βόλτα σας στην παραλία κάτω από το Λευκό Πύργο το σήμα κατατεθέν της πολης, να επισκεφθείτε την πολυσύχναστη ψαραγορά ή να πινετε τον καφέ σας στην κεντρική πλατεία Αριστοτέλους.

img_thes01
img_thes02
img_thes04
img_thes03